Blog

 

 

Jak dostat do jídelníčku více zeleniny

Všichni dobře víme, že bychom měli jíst denně alespoň 5 porcí zeleniny, což odpovídá jedné porci ke každému dennímu jídlu. Jak, ale taková porce vypadá? Může to být: 1 hrnek (250 ml) listové zeleniny (hlávkový salát, pekingské zelí, špenát, polníček…) ½ hrnku krájené jiné než listové zeleniny (syrová mrkev, rajčata, papriky, okurky) ½ hrnku vařené nebo jinak tepelně uprave...

10 tipů pro lepší hladinu krevního cukru

Věděli jste, že kolísavá hladina krevního cukru může časem poškodit náš organismus, i když nevyvolá cukrovku? Prudké změny hladiny krevního cukru, jsou často příčinou obezity, únavy, změny nálad, nedostatku energie, vlčího hladu a dokonce i infarktu a některých typů rakoviny.  Co s tím? Seskočte z glukózové horské dráhy a kromě eliminace sladkostí a slazených nápojů vyz...

10 pravidel zdravého hubnutí

Během posledních dnů se na mě obrátilo několik mých známých, jestli bych jim neporadila, jak zhubnout (v některých případech důsledek karantény) a byli překvapeni, že ode mě nedostanou jídelníček na míru, včetně gramáže surovin, ale jen dobře míněné rady, bez kterých prostě nelze trvale zhubnout. Očekávám, že těch co budou chtít, odložit svá kila bude v mém okolí přibývat, tak...

10 nejzdravějších druhů zeleniny a jejich využití v kuchyni

Zelenina je samozřejmě zdravá všechna, ale některé druhy mají příznivých účinků přece jen více. Tuto zeleninu bychom měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji:   1. Brokolice Tepelně upravená brokolice je dokonce zdravější než syrová, zvyšuje se v ní celkový obsah indolů, které mají protirakovinné účinky. Brokolice obsahuje také fytochemikálii sulforafan, kte...

4 položek celkem
Zpět do obchodu